انواع باشگاه مشتریان در کسب و کار

انواع باشگاه مشتریان در کسب و کارها
باشگاه مشتریان چیست و چرا مدیریت باشگاه مشتریان باعث افزایش فروش می شود؟
باشگاه مشتریان برنامه ای است که در ازای وفاداری مشتریان به شرکت (که در تعداد خریدها مشهود است) به گروه خاصی از مشتریان خارج از مشتریان فعلی شرکت، مزایایی ارائه می دهد.
این مزایا را می توان در قالب کوپن، محصولات رایگان، مزایای سایر شرکت ها و … ارائه کرد. یک باشگاه مشتریان می تواند مشتریان شما را تشویق به خرید از کسب و کار شما کند.(چه این یک تجارت فیزیکی باشد یا یک وب سایت تجارت الکترونیک)
انواع باشگاه مشتریان در کسب و کار بر اساس نوع عضویت:
باشگاه باز: همچنانکه از اسم آن مشخص می باشد عضویت برای تمام شرکت کنندگان آزاد و باز است و همه می توانند از امکانات لین باشگاه بهره مند باشند، چراکه هزينه و شرايطی برای عضویت وجود ندارد.
این باشگاه مناسب برای شرکت هايي است که به اعضای زیاد احتياج دارد تا از امکانات باشگاه استفاده کنند. شرکتها مي توانند ارزش داشتن يک باشگاه باز را با در نظر گرفتن هزينه هاي تبلیغات و شرایط تماس جها ارتباط با اعضا (حتي اگر مشتري، يک مشتري سود آور نباشد) محاسبه نمايند.
باشگاه محدود: در اين نوع باشگاه ها بر عکس باز، اعضاء يا مشتريان براي عضويت، بايد حق عضويت بپردازند و اغلب يک فرم کامل و طولاني را پر می کنند. به اين ترتيب، اعضاء علاقه مند به عضويت در خواهند آمد.
در هر دو صورت اطلاعاتی که راجع به مشتريان به دست می آوريم با ارزش ترين منبع جهت برنامه ريزی های آينده است. بنابراين اطلاعات درخواستي کاربران در هنگام عضويت تاثير مهمی در روال آتی خواهد داشت.
انواع باشگاه مشتریان در کسب و کار بر اساس مخاطبان باشگاه:
با توجه به نوع مخاطبان سازمان، انواع مدل های باشگاه تقسیم بندی می شود. برای شرکت ها و سازمان های تجاری که دارای مشتریان، نمایندگان، شرکای تجاری و… می باشند، باشگاه مشتریان با رویکرد ایجاد تعامل و وفاداری راه اندازی می گردد.
در سازمان ها و تشکل ها، مجامع صنفی و اتحادیه ها که دارای روابط تجاری با اعضاء نمی باشند و صرفا جهت ایجاد ارتباط و تعامل مستمر و ارائه خدمات هرچه بهتر، باشگاه اعضاء سازمان راه اندازی می گردد.
انواع باشگاه مشتریان در کسب و کار بر اساس سطوح سازمان:
یک باشگاه می تواند دارای سطوح مختلف باشد به عنوان مثال در یک شرکت تجاری، باشگاه می تواند دارای بخش های زیر باشد:
- مشتریان
- نمایندگان
- کارکنان
به عنوان مثال: در یک مرکز آموزشی، باشگاه می تواند دارای سطوح باشگاه دانش آموزان و دانشجویان، باشگاه اساتید و باشگاه نمایندگان باشد.
جهت تکمیل این مطالب پیشنهاد میکنم حتما مقاله ی باشگاه مشتریان کارآمد رو مطالعه کنید!
دیدگاهتان را بنویسید