افزایش حقوق کارمندان؛ چالش یا فرصت!

افزایش حقوق حدود 60 درصدی برای سال 1401 تصویب شد.
نمی دانم برای افزایش حقوق کارمندان با این درصد آیا کارشناسی صورت گرفته یا نگرفته است. اصلا این افزایش حقوق کارمندان چقدر می تواند بر اقتصاد، تورم و وضعیت معیشتی کارگران و کارمندان اثر مثبت یا تاثیر منفی داشته باشد. و اینکه آیا اصلا این تصمیم درست و منطقی بوده یا نه …
فقط من قصد دارم نکته بسیار مهم نهفته در این موضوع رو از منظر کارآفرینی و کارمندی برای بنگاه های کوچک و متوسط که در حوزه خدمات، بازرگانی و تولیدی فعالیت می کنند در این مقاله با شما به اشتراک بگذارم.
نکته: افزایش حقوق کارمندان قطعا در افزایش هزینه های تولید و خدمات یک بنگاه می تواند تاثیرگذار باشد. بالا رفتن هزینه های تولید و خدمات بر قیمت تمام شده اثر مستقیم می گذارد. و در نهایت بالا رفتن قیمت کالا و خدمات هم می تواند برای بنگاه اقتصادی در یک بازار رقابتی ایجاد چالش بکند!
این چالش در برخی از بنگاه ها منجر به این اقدام خواهد شد. که برای کاهش هزینه ها به تعدیل نیرو و حذف تعدادی از کارمندان خود بپردازند که در نگاه اول و ساده بینانه اگر این تصمیم را تصمیم درستی برای آن بنگاه بدانیم. (که البته در مورد این موضوع در ادامه حتما صحبت خواهم کرد) قطعا در گام نخست به سراغ کارمندان و یا کارگرانی خواهند رفت که دارای بهره وری پایین تری نسبت به دیگران هستند و سعی خواهند کرد تا با حذف این افراد به بقای کسب و کار و یا اهداف خودشان ادامه بدهند.
مدیریت موثر در کسب و کار:
موضوع بسیار مهم و نهفته در افزایش حقوق کارمندان که می تواند هر ساله برای مدیران و کارآفرینان اتفاق بیافتد و دچار چالش کند؛ تعدیل و حفظ منابع انسانی آنها است. که نیازمند مهارت آموزی مدیران کسب و کار از یک طرف برای کاهش هزینه ها و از طرف دیگر برای کارمندان و کارگران در بقای شغل شان می باشد.
چرا باید کارمندانی با بهره وری پایین استخدام کنیم؟
مهمترین سوال در مورد به کارگیری کارمندان بی کیفیت در داخل کسب و کارها است؟ و اهمیت این موضوع که چرا یک مدیر باید فردی ناشایست را برای سازمان خود انتخاب کند تا با افزایش حقوق کارمندان به فکر اخراج آن نیرو باشد؟
کارمندان شایستهدر یک کسب و کار کسانی هستند که باعث رشد و سودآوری مجموعه می شوند و دغدغه یک مدیر باید این باشد که چطوری می تواند این افراد را برای سازمان خود حفظ کند نه اینکه با هر چالشی مثل تصویت سالیانه افزایش حقوق کارمندان به فکر این باشد که برای پایین آوردن هزینه های خود به فکر تعدیل نیرو باشد.
منابع انسانی بالاترین دارایی های یک سازمان هستند. زیرا کارمندانی که بهره وری بالا دارند دائما در حال تجربه آموزی و کسب دانش در کسب و کار می باشند. و این موضوع می تواند در بلند مدت به یک ارزش برای سازمان تبدیل شود.
پس لازم است که یک کارآفرین یا مدیر به مهارت تیم سازی و سیستم سازی در داخل کسب و کار آگاهی پیدا کند. و موضوع استخدام به عنوان مهمترین بخش یک سازمان باید به یک مهارت برای مدیر تبدیل شود.
پیشنهاد می کنم حتما مقاله استخدام اشتباه و هزینه های سنگین آن را به قلم دوست خوبم مهندس معمار نژاد عزیز مطالعه کنید!
اگر در دسته افراد کارجو یا کارمند هستید این قسمت را حتما بخوانید…
اگر به عنوان یک کارمند یا کارجو به فکر بقای شغل خود یا پیدا کردن شغل مناسب هستید. من بر اساس تجربه مشاوره ای که با مدیران کسب و کار زیادی داشته ام و دارم. این رو به اطلاع شما میرسانم که مدیران هوشیار همیشه ارزش کارمندان با بهره وری بالا را می دانند.
پس تلاش کنید تا علاوه بر تخصص های فنی و مهارت های کسب و کاری برای بالا بردن بهره وری خودت از مهارت های فردی، ارتباطی و … هم برخوردار شوید. تا روزی به این موضوع دچار نشوید که با افزایش حقوق کارمندان در تیر رس اخراج مدیران خود به عنوان یک کارمند کم بهره قرار بگیرید…!
نظریه ای که در بالا بردن ارزش و بهره وری کارمندان در سازمان می تواند تاثیرگذار باشد. این است که افراد با نگاهی به آینده کسب و کارها، بر روی مهارتهای خودشان بیشتر متمرکز شوند و آنها را بروز نگه دارند…!
مطابق با گزارش آینده شغلی مجمع جهانی اقتصاد، 50 درصد از کل کارکنان، می بایست مهارتهای جدیدی را در راستای تطبیق با روند رو به رشد فناوری و تغییرات جهانی بیاموزند.
10 مهارت مورد نیاز در سال 2025
1. تفکر تحلیلی و نوآوری
2. یادگیری فعالانه و استراتژیهای یادگیری
3. حل مسائل پیچیده
4. تفکر انتقادی و تحلیل
5. خلاقیت، اصالت و ابداع کردن
6. رهبری و اثرگذاری اجتماعی
7. استفاده از تکنولوژی، نظارت و کنترل
8. طراحی تکنولوژی و برنامه نویسی
9. تاب آوری، تحمل اضطراب و انعطافپذیری
10. استدلال، حل مشکلات و ایدهپردازی
کارفرمایان معتقدند مهارت تفکر انتقادی و مهارت حل مسئله، در 5 سال آینده در صدر لیست مهارتها قرار خواهند گرفت.
پیشنهاد میکنم حتما گزارش مجمع جهانی اقتصاد و یا ترجمه آن را از سایت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مطالعه کنید!
دیدگاهتان را بنویسید